Radio 2

Brand vernielt bijgebouw van hotel Campanile

Een brand heeft woensdagavond een bijgebouw van hotel Campanile in Zaventem vernield. Het hotel is momenteel gesloten wegens renovatiewerkzaamheden. Een deskundige moet de oorzaak van de brand nog bepalen.

De brand brak woensdagavond laat uit in een administratief bijgebouw en nam snel uitbreiding. De brandweer kon niet voorkomen dat het gebouw helemaal uitbrandde. Het hotelgedeelte bleef gevrijwaard. Gewonden vielen er niet, want het hotel aan de Excelsiorlaan is momenteel gesloten omdat het gerenoveerd wordt.

Het was niet meteen duidelijk hoe de brand ontstaan is. “Het laboratorium en een branddeskundige zijn ter plaatse geroepen voor vaststellingen”, aldus Ellen Vanderpoel van de lokale politie van Zaventem. Daaruit blijkt intussen dat de brand is aangestoken, laat het parket. Eerder deze maand was er vlakbij, aan de Hector Henneaulaan, ook al een brandstichting in een kantoorgebouw.  

Meest gelezen