© 2021 by ZUMA Press Wire Service

FBI bevestigt: menselijke resten zijn van Brian Laundrie, vermiste verloofde van vermoorde Gabby Petito

De menselijke resten die gevonden zijn in Florida zijn van Brian Laundrie, de vriend van de vermoorde Gabby Petito. Dat heeft de FBI bevestigd. Er werd al wekenlang naar Laundrie gezocht.

De menselijke resten werden woensdag aangetroffen in het Myakkatchee Creek Environmental Park, een natuurreservaat in Florida. Een paar uur eerder had de FBI er spullen van Laundrie gevonden op een wandelpad. Zijn familie had gewezen op de plek waar hij vaak kwam, niet ver van het huis van de familie. Hoe Laundrie om het leven is gekomen, is niet bekend.

Laundrie wordt beschouwd als een person of interest voor de moord op zijn verloofde Gabrielle "Gabby" Petito. Al was hij niet officieel in beschuldiging  gesteld. Het levenloze lichaam van de jonge vrouw werd op 19 september teruggevonden op een camping langs de grens van Grand Teton National Park in de Amerikaanse staat Wyoming. Uit onderzoek bleek dat ze om het leven is gekomen door wurging.

© 2021 by ZUMA Press Wire Service

Petito was sinds juni samen met Laundrie op een rondreis door verschillende staten. Eind augustus had ze een laatste keer contact met haar familie, nadien stokte de communicatie. Op 11 september gaf haar familie haar als vermist aan bij de politie in North Porth in Florida, waar ze samen met Laundrie woonde in een huis dat ze met zijn familie deelden.

Opvallend: Laundrie bleek al op 1 september in zijn eentje naar North Porth teruggekeerd. Hij noch zijn familie wilde de politie te woord staan over de verdwijning van Petito, tot grote woede van haar familie. Enkele dagen nadat ze als vermist was aangegeven, verdween ook Laundrie van de radar. Het enige spoor dat hij sindsdien achterliet, was door een bankkaart van Petito te gebruiken.

Tijdens hun rondreis postten Petito en Laundrie geregeld foto's en video's van hun avonturen op sociale media. Alles leek daarbij koek en ei. Toch haalde de politie hen op 12 augustus in de staat Utah van de weg nadat ze gevaarlijk rijgedrag hadden vertoond. Uit beelden van een camera op het lichaam van de agenten blijkt dat de twee ruzie hadden gemaakt en dat daarbij klappen waren gevallen. Toch kwam het toen niet tot een officiële aanklacht.

Bekijk hier de beelden van de interventie van 12 augustus:

Videospeler inladen...

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen