Crowdfunding opgestart voor bewoners Truiense nieuwbouwappartementen met houtrot

De 25 bewoners van de appartementen die door houtrot zijn aangetast in Sint-Truiden starten een crowdfunding op. De  bewoners moesten afgelopen zomer op enkele dagen tijd hun appartement verlaten, omdat er in vloeren en plafonds houtrot was vastgesteld.

 

Het plan om met een crowdfunding te starten, was vorige maand al geopperd op de bewonersvergadering. En nu is ze effectief gestart. De bewoners hopen op die manier geld in te zamelen voor de zware juridische en herstellingskosten die hen de komende jaren te wachten staan. 

De 25 bewoners moesten in juli op enkele dagen tijd hun appartement aan de Luikersteenweg verlaten omdat er in vloeren en plafonds houtrot was vastgesteld. Daardoor dreigde er instortingsgevaar in de appartementen die nog maar zes jaar oud zijn. 

Heel wat inwoners hebben het financieel moeilijk. Hun hypothecaire lening loopt door en daar komt dan nog eens  de huur van hun vervangwoning en juridische kosten bovenop. 

Om deze gezinnen te ondersteunen is dus een crowdfunding opgestart, meer informatie daarover vind je hier: crowdfunding houtrot appartementen.  

 

Meest gelezen