Belga
Nicolas Maeterlinck

Gentse politie krijgt volgend jaar training met virtual reality-brillen

De Gentse politie gaat volgend jaar opleidingen geven met virtual reality brillen. De trainingen moeten de agenten onder meer helpen om identiteitscontroles correct te laten verlopen. "Het ziet er heel realistisch uit", zegt korpschef Filip Rasschaert.

Enkele honderden agenten van de Gentse politie krijgen volgend jaar training met virtual reality-brillen. Door die trainingen moeten ze in de toekomst in staat zijn om betere identiteitscontroles te doen. Verder past het ook binnen de modernisering van de Gentse politie. "We werken met heel specifieke software", zegt korpschef Filip Rasschaert bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

"Als agenten de bril op hebben, zien ze filmmateriaal dat erop is geplaatst met die software", zegt de korpschef. "Dan zien ze een situatie en moeten ze keuzes maken. Er wordt een gespreksleider aangesteld om die keuzes te bespreken." 

Tevreden over online versie

400 Gentse agenten konden al eens kennis maken met de online training.  "Iedereen vindt het een goed systeem, want het houdt ook rekening met moeilijke keuzes die ze moeten maken op het terrein. Het ziet er allemaal heel realistisch uit."

Naast de Gentse politie, plant ook de Antwerpse en Brusselse politie om gebruik te maken van virtual reality-brillen bij hun opleidingen.

Meest gelezen