Videospeler inladen...

België stuurt "Un monde", debuutfilm van Laura Wandel, naar de Oscars

"Un monde" van de Brusselse regisseur Laura Wandel wordt de Belgische inzending voor de Oscars volgend jaar. Het is een bijzondere film, vanuit het standpunt van kinderen verteld, die internationaal furore maakt en sinds gisteren in de Belgische bioscoop te zien is. 

Voor de Oscars in de categorie Beste Internationale Film stuurt elk land zijn kandidaat in. De keuze voor ons land was unaniem: "Un monde" van Laura Wandel, het regiedebuut van de Brusselse regisseur, dingt mee naar een Oscar in 2022. Met als Engelse titel "Playground".

"Un monde" vertelt het verhaal van twee jonge kinderen op school. De broer wordt gepest, het zusje wil daar iets aan doen. Het bijzondere aan "Un monde" is dat alles is gefilmd op ooghoogte van de kinderen.

"Un Monde" ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes in de selectie Un Certain Regard, waar hij bekroond werd met de FIPRESCI prijs. Sindsdien gaat het de film voor de wind met selecties voor vele festivals. Op het Londense Filmfestival BFI won "Un monde" de prijs voor het beste debuut.  De film is intussen verkocht aan een 15-tal landen.

Trots op inzending en op 100 procent Belgische productie

"Ik ben ontzettend trots dat "Un monde" werd verkozen als Belgische inzending voor de Oscars. Deze selectie is voor mij des te belangrijker omdat de film volledig geproduceerd en gerealiseerd werd in België, met een 100 procent Vlaamse en Franstalige productie en filmcrew", reageert Laura Wandel opgetogen. 

Bekijk de trailer van "Un monde" hier:

"Un monde" is geschreven en geregisseerd door Laura Wandel. Maya Vanderbeque vertolkt de rol van Nora, Günter Duret neemt de rol van Nora's broer Abel op zich. Daarnaast zijn er ook belangrijke rollen voor Karim Leklou (Nora en Abels vader) en Laura Verlinden.  

"Un monde" in het Journaal, bekijk hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen