Europa Press 2021

"Los perros están bien": door lava omsingelde honden zouden gered zijn op het Canarische eiland La Palma

De honden die al enkele dagen vast zaten in de greep van lava van de vulkaan Cumbre Vieja op het Spaanse eiland La Palma zijn blijkbaar gered. Onbekenden zouden de dieren uit een gevaarlijke situatie weggehaald hebben en lieten een spandoek na om te melden dat de honden veilig zijn. 

Al wekenlang spuwt de vulkaan Cumbre Vieja lava en gassen uit. Bijna 2.000 huizen en plantages met vooral bananen zijn verwoest en de lavastroom is in zee geraakt waardoor giftige dampen zijn vrij gekomen.

De voorbije dagen was er ophef over een groep honden die blijkbaar omsingeld waren door hete lava. De dieren werden gevoed via drones en er was een plan om hen met dat soort toestellen in veiligheid te brengen. Dat is echter niet gelukt.

Uit camerabeelden van vandaag zou nu blijken dat de honden daar niet langer meer zijn. Op de plek waar ze vast zaten, zijn wel voetsporen opgemerkt en een spandoek met de tekst: "Wees sterk, La Palma. De honden zijn veilig. A-Team". 

Archiefbeeld van de honden die voeding krijgen via drones:

Videospeler inladen...

Blijkbaar heeft iemand dus de dieren kunnen redden. Het is niet duidelijk wie dat is en hoe dat gebeurd is. Wel is de lava de voorbije dagen afgekoeld en zou dus iemand naar de plek waar de dieren zaten gelopen kunnen hebben.

Europa Press 2021

Meest gelezen