Videospeler inladen...

"Nog nooit zo enthousiast geweest, dankzij jonge artiesten": Sir Elton John vertelt over nieuwe plaat vol samenwerkingen

Sir Elton John (74) heeft niet stilgezeten tijdens de coronacrisis: vandaag komt "The Lockdown Sessions" uit, zijn eerste nieuwe plaat in vijf jaar. Het is een album vol samenwerkingen. Met gevestigde waarden, als Eddie Vedder (Pearl Jam) of Stevie Nicks (Fleetwood Mac), maar vooral met jonge talenten als Lil Nas X, Miley Cyrus, Dua Lipa en Charlie Puth. Artiesten met wie de Britse superster in coronatijden bevriend is geraakt. In een exclusief interview vertelt sir Elton John hoe dat allemaal gelopen is.

"The lockdown sessions" heeft sir Elton John nu al een record opgeleverd. Hij is de eerste Britse artiest die in 6 verschillende decennia een top 10-hit heeft gescoord. Dat lukte John voor het eerst in de jaren 70, toen hij zijn grote doorbraak beleefde. Zijn nieuwe versie van "Cold heart" met Dua Lipa voor "The lockdown sessions" staat op nummer één in het Verenigd Koninkrijk, en wordt in veel Europese landen gedraaid op de radio.

Het was al meer dan 5 jaar geleden dat sir Elton John nieuwe muziek had uitgebracht, al heeft het Britse icoon ondertussen niet stilgezeten. In 2019 was er de soundtrack bij de film over zijn leven, "Rocketman". En tijdens de coronacrsis bracht hij ook wat archiefmateriaal uit.

Uitgezongen is Sir Elton John dus nog lang niet. Al was hij de coronacrisis wel gestart met zijn uitgebreide afscheidstournee  "Farewell Yellow Brick Road Tour", die sowieso drie jaar zou duren. Maar door de pandemie en door gezondheidsproblemen heeft die concertreeks behoorlijk wat vertraging opgelopen. 

Vanaf begin 2022 zou Sir Elton weer op de planken moeten staan, eerst in de VS en later ook in Europa. Belgische fans moeten nog tot mei 2023 wachten om hem aan het werk te zien in het Sportpaleis: vier jaar (!) nadat hij daar al optrad met diezelfde afscheidstournee.   

Bekijk hier het interview over "The lockdown sessions", en enkele fragmenten uit de nieuwe nummers:

Videospeler inladen...

Met deze artiesten heeft sir Elton John samengewerkt voor "The lockdown sessions":

 • Dua Lipa ("Cold heart")
 • Young Thug & Nicki Minaj ("Always love you")
 • Surfaces ("Learn to fly")
 • Charlie Puth ("After all")
 • Rina Sawayama ("Chosen family")
 • Gorillaz & 6lack ("The pink phantom")
 • Years & Years ("It's a sin")
 • Miley Cyrus ("Nothing else matters", cover van het Metallica-nummer)
 • SG Lewis ("Orbit")
 • Brandi Carlile ("Simple things")
 • Jimmie Allen ("Beauty in the bones")
 • Lil Nas X ("One of me")
 • Eddie Vedder (van Pearl Jam, "E-ticket")
 • Stevie Wonder ("Finish line")
 • Stevie Nicks (van Fleetwood Mac, "Stolen car")
 • Glen Campbell ("I'm not gonna miss you")

Meest gelezen