Radio 2

Harelbeke voorziet CO²-meters in kleedkamers sportzalen: "Wij vinden de 15-minutenregel te weinig" 

Harelbeke koopt meer dan 40 CO²-meters aan voor de kleedkamers van de stedelijke sportzalen. Vanaf volgende maand gelden er strengere regels voor kleedkamers, om te voorkomen dat corona zich verder verspreidt. 

Tot nu toe volstond een bordje met de vraag om niet langer dan een kwartiertje in de kleedkamer te blijven. Vanaf volgende maand gelden er strengere regels. Als er geen CO²-meters hangen, moeten er luchtreinigers worden geïnstalleerd. Schepen van Sport Dominique Windels: "Wij vonden het in ieder geval nodig met het slechte weer dat eraan komt. Die 15-minutenregel vinden wij te weinig, dus hebben we CO ²-meters voorzien. Het zijn oude sporthallen. Er zijn wel plannen voor vernieuwing, waar we uiteraard aandacht voor verluchting zullen hebben. Maar in afwachting daarvan plaatsen we toch CO² meters."

Angst voor sluiting

Heel wat sportclubs en gemeenten zijn bang dat ze kleedkamers zullen moeten sluiten wanneer de nieuwe regels ingaan, zelfs in Harelbeke. Want de meters moeten nog op tijd worden geleverd. 

Meest gelezen