KRC Genk-supporters volgen hun ploeg in Europa League tot in Londen ondanks strenge covid- en grenscontroles

Echte supporters van KRC Genk volgen hun ploeg ook naar buitenlandse wedstrijden. Ook nu reizen heel wat supporters af naar Londen voor de wedstrijd van vanavond. Ze zijn in totaal met 600, naast 47 000 West Ham-supporters. De KRC Genk-supportersclub uit Riemst vertrok gisteravond al en reisde vannacht met bus en boot naar Londen. Onderweg waren er strenge controles. 

KRC Fanclub Riemst vertrok gisteravond om 11 uur, om vanavond in Londen de wedstrijd van Genk tegen West Ham te kunnen meemaken. Wie als supporter meewilde, moest  op voorhand toch wel het een en ander in orde brengen.

"Het was niet simpel", vertelt Liselotte Schrijvers uit Diepenbeek. "Eerst en vooral moesten we een paspoort hebben omdat het Verenigd Koninkrijk niet meer bij de EU hoort. Maar we moesten ook het Passenger Locator Form invullen en daarvoor moesten we ook een coronatest aanvragen." 

Twee uur moeten wachten aan douane in Calais, drie keer zijn alle papieren gecontroleerd

Liselotte Schrijvers, KRC Genk-supporter

"In Calais zijn er zware controles geweest", gaat Liselotte Schrijvers verder. "Onze documenten zijn drie keer gecontroleerd. Een andere supporter had de juiste documenten om Engeland binnen te raken maar mocht toch de ferry niet op. Daar golden blijkbaar andere regels. Die persoon hebben we in Calais moeten achterlaten. Dat is wel stom want die had zich natuurlijk ook verheugd op de wedstrijd."

Tof om in Londen te zijn, één van mijn favoriete steden, maar de wedstrijd wordt het hoogtepunt van de dag

Liselotte Schrijvers

"Vandaag gaan we nog de highlights in Londen bekijken", vertelt Liselotte nog.  "Londen is één van mijn favoriete steden. Maar ik kijk vooral uit naar de wedstrijd. Het zal een moeilijke wedstrijd worden maar wat de uitslag ook wordt, er zal zeker veel sfeer zijn want Engels voetbal is altijd heel leuk."

"En alles verloopt covid-safe", zegt Gustaaf die de busreis organiseert. "We hebben 101 documenten moeten invullen en moeten de hele reis een mondmasker ophouden in de bus. Maar dat is niet zo erg. Het is al de zoveelste reis die we maken met KRC Genk-suppporters en het is altijd de moeite waard. We zijn nog nooit ontgoocheld geweest", lacht hij. 

24 uur wakker

"We hebben vannacht natuurlijk niet veel geslapen", gaat Liselotte verder. "Want er was muziek en ook ambiance op de bus. Van rusten is dus niet veel gekomen. En ik had gisteren ook nog een vroege dienst op mijn werk. Ik ben intussen dus al 24 uur wakker. En na de match straks vertrekken we weer meteen terug naar huis. Dat wordt dus ook nog een zware nacht. Maar nu is er adrenaline, blij om in Londen te zijn en een beetje spanning voor de wedstrijd van straks!"

Meest gelezen