Jasper Jacobs

2 verdachten van agressie op Manchester City-fan uit Ninove aangehouden, 3 anderen vrij onder voorwaarden

Twee van de vijf verdachten die betrokken zijn bij de agressie tegen een voetbalsupporter van Manchester City zijn aangehouden voor diefstal met geweld en opzettelijke slagen en verwondingen. Drie anderen zijn vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Allemaal worden ze ook verdacht van schuldig verzuim, omdat ze de man voor dood hebben achtergelaten op een parking in Drongen, nadat één van hen hem een slag had gegeven. 

In het onderzoek naar de aanval op een Manchester City-fan zijn de vijf verdachten vandaag voor de onderzoeksrechter verschenen. Drie van hen werden vrijgelaten onder strikte voorwaarden, waaronder een verbod om voetbalmatchen bij te wonen, een verbod om zich op te houden in of in de omgeving van supporterscafés en een verbod om deel te nemen aan activiteiten van voetbalsupporterclubs. Zij worden verdacht van schuldig verzuim.

Volgens een verdachte is het slachtoffer slecht gevallen na een klap:

Videospeler inladen...

De twee anderen blijven aangehouden onder andere op grond van diefstal met geweld, opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en schuldig verzuim. De verdachten betreffen vijf mannen, waaronder vier twintigers en een veertiger, vier van hen zijn woonachtig in Vlaams-Brabant, één in Oost-Vlaanderen. 

Het slachtoffer van 63 raakte dinsdagavond zwaargewond nadat hij als fan van Manchester City het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in de Gentse deelgemeente Drongen. "Een man die een sjaal droeg van Manchester City, was na de voetbalmatch Club Brugge - Manchester City met de wagen gestopt op de snelwegparking in Drongen en had zich naar de shop begeven. Volgens de eerste vaststellingen van het onderzoek zou zijn voetbalsjaal in de shop afgenomen zijn door een verdachte en stapte deze ermee naar buiten. Daaropvolgend kwam het slachtoffer in confrontatie met enkele verdachten op de parking, en belandde hij op de grond na fysieke agressie", stelde het parket.

BEKIJK - Een reportage uit "Het journaal" van gisteren over de aanval op de fan van Manchester City:

Videospeler inladen...

Volgens de zoon van het slachtoffer hebben getuigen gezien dat zijn vader een slag op het hoofd kreeg en waren de verdachten supporters van Club Brugge. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij ligt nog altijd in een coma maar zijn toestand is stabiel. 

Eén van de verdachten die vrijgelaten werd onder voorwaarden, is een man van 42 uit het Leuvense. Hij is supporter van Club Brugge maar verklaarde dat hij met het gepleegde geweld niets te maken heeft. "Mijn cliënt was aanwezig aan het tankstation maar hij distantieert zich volledig van het geweld. Hij veroordeelt zowel de daad als de dader ervan heel streng. We zijn tevreden dat de onderzoeksrechter een onderscheid maakt in het aandeel van de betrokkenen", zegt advocaat Jeroen Van Kerrebroeck. 

Meest gelezen