ViTeS

Nieuwe kringwinkel in Sint-Pieters-Leeuw zoekt nog 30 personeelsleden

In Sint-Pieters-Leeuw gaat op 22 oktober de nieuwe kringwinkel HUB open. In het gloednieuwe gebouw aan de Bergensesteenweg is er nog veel werk, maar zijn er te weinig handen. De zoektocht naar personeel verloopt erg moeilijk.

De Kringwinkel is op de eerste plaats een sociaal tewerkstellingsinitiatief. "Wij geven een job, opleiding en een toekomstperspectief aan mensen die, om uiteenlopende redenen, minder kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt", zegt Luc Daelemans, directeur van de Kringwinkels ViTeS. 

Achter elke kringwinkel zit een hele operationele werking. Goederen worden ingezameld en in verschillende ateliers klaargemaakt om te verkopen. Voor al die jobs zijn er nog vacatures, zowel voor maatwerkmedewerkers als voor begeleidend personeel. In de nieuwe winkel in Sint-Pieters-Leeuw kan de tewerkstelling zelfs nog verdubbelen.  Momenteel werken er 25 mensen voor De Kringwinkel in Sint-Pieters-Leeuw, op termijn kunnen dat er 55 worden. 

"De krapte op de arbeidsmarkt speelt ons parten", zegt Lieven Van der Stock van ViTeS. "Bepaalde profielen die nodig zijn om in de Kringwinkel te werken vinden nog moeilijk hun weg naar De Kringwinkel. In de regio Sint-Pieters-Leeuw hopen wij alvast om met de hulp van onze partners zoals de OCMW ’s, de VDAB en Actiris nieuwe medewerkers aan te trekken." De nieuwe kringwinkel in Sint-Pieters-Leeuw gaat op 22 oktober open. 

Meest gelezen