Klasgenootjes zingen samen met Koen Wauters lied in voor overleden Loes (7) uit Schoten

De klasgenootjes van de overleden Loes de Laat uit Schoten, hebben vandaag een lied opgenomen met Koen Wauters. Het komt op de cd die haar vader André besloot op te nemen na het ongeval van zijn dochter eind februari. Hij is muzikant. "Onze boodschap is dat muziek mensen kan troosten en verbinden", zegt hij. Verschillende Vlaamse artiesten, zoals Koen Wauters en Jean Bosco Safari, werken eraan mee. 

"Op de cd komen nummers die speciaal geschreven zijn voor Loes, maar ook bestaande nummers", zegt André de Laat. "Dat zijn er dan die veel voor ons betekenen, maar die ook voor Loes belangrijk zijn geweest."

Verschillende Vlaamse artiesten werken eraan mee. "Marijn De Valck bijvoorbeeld en Jean Bosco Safari. Dat zijn mensen waarmee ik in het verleden heel vaak heb samengewerkt. Ruth Beeckmans heeft ook een rol in het project. Zij is bevriend met Koen Wauters en zo is ook hij erbij gekomen."

Jean heeft Loes ook gekend, het is dus een heel persoonlijk lied voor haar

André de Laat

Vandaag zongen de klasgenoten van Loes samen met Koen Wauters en Ruth Beeckmans een lied in. "Dat nummer heet "Eenhoorn". De eenhoorn is het symbool geworden van Loes. Jean (Bosco Safari, red.) en Guillaume Van der Stighelen hebben dat kort na het ongeval geschreven. Jean heeft Loes ook gekend, heeft haar weten geboren worden en heeft ze ook zien rondlopen in Schoten. Het is dus een heel persoonlijk lied voor haar."

André hoopt dat de cd tegen het einde van het jaar klaar is.

Meest gelezen