De Queen woonde dinsdag nog een receptie bij in Windsor Castle.

Britse koningin Elizabeth II (95) heeft nacht doorgebracht in ziekenhuis  

De Britse koningin Elizabeth II (95) heeft de nacht van woensdag op donderdag in het ziekenhuis doorgebracht. Dat heeft Buckingham Palace vanavond bekendgemaakt. De Queen keerde vanmiddag weer terug naar het kasteel van Windsor.

Volgens het Britse Koninklijk Paleis is de koningin woensdagnamiddag naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek, en heeft ze daar de nacht doorgebracht uit praktische overwegingen. Waarvoor ze is onderzocht, is niet bekendgemaakt.

Volgens Britse media is het van 2013 geleden dat de Queen een nacht heeft doorgebracht in het ziekenhuis.

Eerder deze week had de koningin een gepland bezoek aan Noord-Ierland geschrapt op doktersadvies. Ze moest enkele dagen rusten. Elizabeth II is 95 jaar en zit bijna 70 jaar op de troon. Ze is momenteel de langst regerende monarch ter wereld.

Meest gelezen