6 medewerkers van spoedafdeling Sint-Franciscusziekenhuis Heusden-Zolder besmet met corona

In het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder zijn 6 medewerkers van de spoedafdeling besmet geraakt door het coronavirus. Ze hebben lichte symptomen. Sommige patiënten zullen worden doorverwezen naar andere ziekenhuizen.

De medewerkers namen deel aan een extern evenement en ze zijn allemaal volledig gevaccineerd. Deze besmettingen hebben een rechtstreekse impact op de werking van de dienst spoedgevallen: "Patiënten die de noodcentrale 112 contacteren, zullen worden doorverwezen naar omliggende ziekenhuizen", zegt hoofdarts Inge Wouters. Hierdoor wordt de spoedafdeling ontlast. "Mensen die zich hier zelf aanmelden, worden uiteraard wel nog geholpen. Maar om dat mogelijk te maken, moeten we ervoor zorgen dat het patiëntenaantal onder controle blijft en worden patiënten via de noodcentrale omgeleid naar andere ziekenhuizen."

Patiënten moeten niet ongerust zijn

Patiënten die onlangs op de spoedgevallendienst waren in Heusden-Zolder moeten niet vrezen dat ze besmet geraakt zijn: "Onze medewerkers beschermen zichzelf volledig door FFP2-mondmaskers te dragen en de handhygiëne is in het ziekenhuis sowieso optimaal dus patiënten die zich gisteren of eergisteren hier hebben aangemeld moeten zich niet ongerust maken", zegt de hoofdarts.

Het is de eerste keer dat het ziekenhuis deze maatregel moet toepassen. "Onze crisiscel zal de situatie elke dag 2 keer evalueren en bijsturen waar nodig. Maar we hopen dat we deze maatregel niet te lang moeten aanhouden en dat we die ook niet moeten verstrengen."

Meest gelezen