Stilstaan met de bus in centrum Antwerpen straks verleden tijd? Stad wil verkeerslichten aanpassen in samenspraak met De Lijn

De stad wil bussen van De Lijn vlotter in het centrum doen raken, door verkeerslichten aan te passen. De moeilijke doorstroming van bussen in het centrum van Antwerpen is al lang een probleem. De problemen zijn het grootst in de omgeving van het Centraal Station en de Rooseveltplaats. Die moeten binnenkort verleden tijd zijn, zegt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) op Radio 2 Antwerpen.

Aan het Centraal Station of de Rooseveltplaats komen bussen vaak een kwartier te laat aan, omdat de chauffeurs lang hebben moeten aanschuiven in het centrum. Ze vertrekken dus ook vaak te laat. Dat tot grote frustratie van de reizigers. Maar ook voor de chauffeurs is dat een ergernis, want zij hebben zo amper de tijd om even uit te blazen. "Een aantal problemen zijn binnenkort voorbij", zegt schepen Koen Kennis. "In samenspraak met De Lijn bekijken we waar we de verkeerslichten moeten aanpassen."

"Ontbussen"

Een ander probleem is volgens de stad dat er te veel bussen naar het centrum van de stad rijden. "Ook daar hebben we gesprekken over met De Lijn, want we willen onze stad ontbussen. Aan de park-and-rides die we binnenkort openen aan de rand van de stad, zouden bussen kunnen stoppen en daar kunnen de passagiers overstappen op snelle trams."

Meest gelezen