Een omgevallen boom in de Kasteeldreef in Schilde

Stormweer houdt lelijk huis in provincie Antwerpen: weggeblazen vrachtwagens en omgevallen bomen

Het stormweer heeft lelijk huisgehouden in de provincie Antwerpen. Het begon al afgelopen nacht. Op de E19 in de richting van Nederland zijn twee vrachtwagens van de weg geblazen door het stormweer. Eén bestuurder raakte zwaargewond. In Wommelgem zit een industrieterrein nabij de Oelegemsesteenweg al de hele ochtend zonder stroom door het stormweer.

In Loenhout belandde een vrachtwagen schuin in de gracht. De aanhangwagen van die vrachtwagen was niet geladen. Daardoor ligt de vrachtwagen minder stabiel op de weg en is de kans groter dat hij wordt weggeblazen. De bestuurder raakte zwaargewond en kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend. Ook een MUG-team kwam ter plaatse. De bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis.

Videospeler inladen...

Iets verderop in Meer, bij Hoogstraten, is een verhuiswagen in de berm geblazen.  Die vrachtwagen zit vol met huisraad. Die takeling zal in de loop van de ochtend nog gebeuren. De huisraad zal eerst uit de vrachtwagen worden gehaald alvorens te kunnen takelen.

De brandweer zone Rand kreeg zo'n 280 oproepen voor stormschade. Het ging dan vooral over takken en bomen die zijn losgekomen, en loshangend materiaal dat is gaan vliegen. In Schilde bijvoorbeeld zijn bomen gevallen op twee auto's, in de Kasteeldreef. In Brasschaat is een boom op de rijbaan gevallen op de Bredabaan. 

In Wommelgem zit een industrieterrein nabij de Oelegemsesteenweg al de hele ochtend zonder stroom door het stormweer. Er vielen verschillende bomen op de weg en enkele hoogspanningskabels en waterleiding zijn geraakt.  Hoe lang het industrieterrein nog zonder stroom zal zitten is niet duidelijk. Ook de Oelegemsesteenweg zelf blijft nog even afgesloten tot alle bomen zijn verwijderd.

In de regio Mechelen-Willebroek zijn er meldingen over omgewaaide verkeerssignalisatie of hekwerk en takken of bomen op de rijbaan. En in Antwerpen was er hinder op de Frankrijklei voor wie richting noord wil.

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...

Dienstverlening verstoord

Door het stormweer was er ook hinder voor het tramverkeer in Antwerpen. Tramlijnen 3 en 8 waren een tijd verstoord.

Meest gelezen