82-jarige vrouw aangevallen en verkracht op Linkeroever, 23-jarige man aangehouden

In Antwerpen is een man van 23 jaar aangehouden die eind september een vrouw van 82 verkracht heeft op Linkeroever. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en heeft het Antwerpse parket aan ons bevestigd. De vrouw werd aangevallen tijdens een wandeling met haar hondje op Linkeroever. Het slachtoffer werd in levensgevaar naar het ziekenhuis afgevoerd, maar is intussen aan de beterhand.

De feiten dateren van zondagochtend 26 september. Het slachtoffer werd door een man aangesproken op de Beatrijslaan. De man zou haar om een vuurtje hebben gevraagd, maar iets verderop greep hij de vrouw langs achter vast en begon hij haar te wurgen. Het slachtoffer kreeg daar bovenop slagen en trappen. Volgens het parket was er ook sprake van seksueel misbruik.

Door het geroep van 3 jongemannen die toevallig voorbijkwamen, liep de dader weg. De vrouw was een tijdje in levensgevaar maar is nu aan de beterhand, ze ligt wel nog altijd in het ziekenhuis. De man is aangehouden voor poging tot moord en verkrachting. 

Meest gelezen