Eerder op de dag zette Baldwin nog deze foto van zichzelf op Instagram

Acteur Alec Baldwin schiet per ongeluk beeldregisseur dood op filmset van western

De Amerikaanse steracteur Alec Baldwin heeft per ongeluk een vrouw doodgeschoten op een filmset. Het slachtoffer is de 42-jarige Halyna Hutchins, die director of photography - beeldregisseur - was van de western "Rust". Bij het incident raakte ook de regisseur van de film gewond. 

Drama op de filmset van de western "Rust", die gedraaid wordt in de Amerikaanse staat New Mexico:  tijdens de opnames van de film is director of photography Halyne Hutchins per ongeluk doodgeschoten. Het fatale schot werd gelost door de beroemde acteur Alec Baldwin, die één van de hoofdrollen speelt in de film.

Bij de opnames werd een vuurwapen gebruikt dat was geladen met losse patronen, zegt de sheriff van Santa Fe County. Maar toch werden beeldregisseur Halyna Hutchins (42) en regisseur Joel Soeza (48) geraakt toen Baldwin een schot loste. 

Hutchins werd nog met de helikopter naar het universitair ziekenhuis van New Mexico gebracht, maar ze overleed aan haar verwondingen. Regisseur Joel Souza ligt op intensieve zorg. 

Bekijk de helikopterbeelden van de filmset:

Videospeler inladen...

Onderzoek

Wat er precies is misgegaan op de set, is nog onduidelijk en wordt nog onderzocht door de politie. Er wordt niet van uitgegaan dat Baldwin de twee slachtoffers wilde raken. 

Er werd ook niemand aangehouden voor het incident. De opnames voor de film werden wel stilgelegd. De camera's liepen tijdens het incident. Dus de beelden kunnen gebruikt worden voor het onderzoek.

Op Twitter gaan beelden rond waarop een wanhopige Baldwin te zien is, na het fatale incident.

Western

Halyna Hutchins was vorig jaar nog director of photography van de actiefilm "Archenemy".  De regisseur van die film reageert verslagen op Twitter.

Op Instagram zette Hutchins de afgelopen dagen nog beelden vanop de filmset van "Rust":

Wie is Alec Baldwin?

  • De 63-jarige Alec Baldwin is een bekroond Amerikaans acteur.

  • Baldwin heeft nog drie beroemde, acterende broers: Daniel, William en Stephen. Alec is de oudste en de beroemdste van de vier.

  • Hij begon zijn carrière in de jaren tachtig door te acteren in soaps.

  • Zijn eerste grote rol speelde hij in de kaskraker “The hunt for Red October”, in 1990.

  • Sinds 2007 duikt hij regelmatig op in de satirische tv-show “Saturday night live”, waar Baldwin de afgelopen jaren vooral opviel met zijn imitaties van ex-president Donald Trump.

  • Zijn dochter Ireland, uit Alec Baldwins vorige huwelijk met actrice Kim Basinger, is ook actrice. 

  • Na de scheiding met Basinger is Alec Baldwin negen jaar geleden getrouwd met yogalerares Hilaria Thomas. Samen hebben ze zes kinderen.

Eerdere schietincidenten

Het is niet de eerste keer dat een dodelijk schietincident gebeurt op een filmset. In 1993 overleed acteur Brandon Lee - zoon van de legendarische vechtkunstenaar en acteur Bruce Lee - nog tijdens de opnames van de film "The crow".  

Ook toen werd ervan uitgegaan dat het wapen dat gebruikt werd op de set met losse flodders was geladen.  Een autopsie wees echter uit dat Lee fataal geraakt werd door een kogel.  Die kogel had kennelijk nog in de loop van de gebruikte revolver gezeten. Door de losse flodder af te vuren, kwam die kogel los en kwam die in de buik van Brandon Lee terecht. 

Een ander schietincident op een filmset: in 1984 heeft acteur Jon-Erik Hexum zichzelf per ongeluk in het hoofd geschoten tijdens de opnames van de televisiereeks "Cover up". 

Het wapen dat hij gebruikte was geladen met losse flodders, maar die losse lading veroorzaakte toch een fatale hersenbloeding bij de betreurde acteur. 

Meest gelezen