Manu Huylebroeck

Bekende gitarist brengt ode aan Clouseau in hun thuisbasis Sint-Genesius-Rode: “Ik ben muziek beginnen te maken dankzij Clouseau”

Manu Huylebroeck (26) is een bekende sessiemuzikant voor enkele andere artiesten maar weet nog hoe het voor hem allemaal begon:  met een optreden van Clouseau in het Sportpaleis in 2005. Hij wist het meteen: "Papa, dat wil ik ook doen", zei hij tegen z'n vader.

Het begon allemaal ruim 34 jaar geleden toen Clouseau z'n eerste grote optreden gaf op Marktrock in Leuven. Door het succes van de toen nog vijfkoppige groep, begonnen ook andere jongeren uit Sint-Genesius-Rode te dromen van een carrière in de muziek. Denk maar aan Mathias Vergels, maar ook Manu Huylebroeck, gitarist voor heel wat artiesten. Van Rick De Leeuw tot de Kreuners. Sinds kort is Huylebroeck ook in een boekingskantoor gestapt, en hij plant nu een tribute aan Clouseau.

Ik denk dat er hier iets in het water zit
Manu Huylebroek, gitarist

"Ik ga een eerbetoon brengen aan Clouseau omdat ik mijn hele leven al in de ban ben van deze groep", zegt Huylebroeck bij Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ik ben beginnen gitaar spelen door Clouseau. Ik ben gaan kijken naar 'Clouseau in 't lang' in 2005 in het Sportpaleis. En ik zei toen: "papa dit wil ik ook doen, ik wil ook in het Sportpaleis staan en mensen gewoon helemaal zot maken". Mijn vader verklaarde mij voor gek, maar ik heb nadien toch een gitaar gekregen en ik heb leren gitaarspelen aan de hand van nummers van Clouseau."

"Ik heb op dezelfde lagere school gezeten waar ook Kris en Koen school liepen, ik heb op hetzelfde plein gevoetbald waar Koen heeft gevoetbald. Ik denk dat er hier iets in het water zit." lacht Huylebroeck. "We hebben Clouseau, er is Mathias Vergels en Geert Hanssens die hele goeie nummers schrijft." 

(tekst gaat verder onder het audiofragment)

"Ik zou heel graag een eerbetoon brengen aan de eerste platen van Clouseau en ik breng een aantal special guests mee waaronder Geert Hanssens, dat is mijn huisarts en ook de huisarts van iedereen in Sint-Genesius-Rode. Die heeft 'Anne' geschreven en ik wil de mensen eens laten horen hoe het oorspronkelijk klonk", legt Huylebroeck uit. "En ook Mathias Vergels komt een aantal nummers zingen. Hij is ook fan van Clouseau en ook door hen beginnen te zingen in het Nederlands. Jan Hautekiet zal ook twee nummers brengen, omdat hij ook even bij Clouseau gespeeld heeft. Weinig mensen weten dat."

Zelfs Café De Vissers, waar Koen, Kris, Tjenne, Karel en Bob na hun optredens bleven plakken, zal na de show herleven tijdens een afterparty.  Eerbetoon aan Clouseau, zondag 31 oktober in CC De Meent in Alsemberg.

Meest gelezen