Belgische acteur Bouli Lanners bekroond op Filmfestival Chicago

Acteur Bouli Lanners is gelauwerd als beste mannelijke acteur voor zijn rol in "Nobody has to know", een film die hij zelf regisseerde.

De Waalse acteur, regisseur en scenarist Bouli Lanners (56) heeft op het 57e Internationaal Filmfestival van Chicago de prijs voor beste mannelijke acteerprestatie gewonnen. Hij speelt de rol van Phil  in "Nobody has to know", een film die hij zelf ook schreef en regisseerde.

"Nobody Has To Know" viel twee keer in de prijzen, want Lanners' tegenspeelster, de Noord-Ierse actrice Michelle Fairley,  won in Chicago de prijs voor beste vrouwelijke acteerprestatie. Fairley raakte bekend van haar rol als Cathelyn Stark in de tv-serie "Game of thrones".  

"Nobody has to know" is een romantisch drama dat zich afspeelt op een afgelegen Schots eiland. Phil is een Belg die zijn geheugen is verloren door een beroerte. Minnie, de dochter van zijn baas, helpt hem en vertelt dat ze vroeger een relatie hadden. Het is een film over identiteit en verlangen.

Bouli Lanners regisseerde eerder onder meer "Les géants" en "Les premiers, les derniers". Hij acteert in vele, vooral Franstalige films. In "De Patrick" van Tim Mielants speelde hij de rol van Mon.

Meest gelezen