Diepenbeek gaat personeelsleden "lenen" bij buurgemeenten omdat er te veel zieken zijn

De gemeente Diepenbeek moet personeel in andere gemeenten gaan lenen omdat er te veel zieken zijn bij de dienst Burgerzaken. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Op die dienst werken normaal gezien 7 mensen. Maar 2 daarvan zijn langdurig ziek, en nu zijn er nog eens 3 zieken bijgekomen. 

Op de dienst Burgerzaken in Diepenbeek zijn momenteel 5 mensen ziek. Het gaat niet om corona maar in ieder geval zijn er nu nog maar twee personeelsleden over en dat is te weinig om mensen op de dienst vlot te kunnen helpen. Daarom werkt de dienst sinds dinsdag op afspraak. En de gemeente wil ook personeelsleden gaan "lenen" bij buurgemeenten. 

We hebben een overeenkomst binnen de politiezone om tussen gemeenten materiaal én personeel uit te wisselen

Rik Kriekels, burgemeester Diepenbeek

"Wij hebben een samenwerking binnen de politiezone LRH om materiaal én personeelsleden uit te lenen", zegt burgemeester Rik Kriekels (N-VA) van Diepenbeek. "We gaan eerst bekijken hoe we het personeelsprobleem tijdelijk intern kunnen oplossen maar we hebben al aan andere gemeenten gevraagd of iemand van hun dienst Burgerzaken tijdelijk bij ons kan bijspringen. Want het personeelstekort zal zeker blijven duren tot het einde van deze maand."

"Heel simpel is dat uitlenen van personeel niet", gaat Kriekels verder, "want het moeten mensen zijn die zelf ook op de dienst Burgerzaken werken. Ze moeten kunnen inloggen op het systeem dat we op onze dienst gebruiken en niet iedereen kan dat zomaar."

Buitenlandse studenten en burgerzaken

"We hebben intussen ook geïnformeerd bij de gemeenten Beringen en Genk of ze iemand kunnen uitlenen", gaat Kriekels verder. "Want we hebben veel buitenlandse studenten in Diepenbeek. De burgerzaken die daarvoor geregeld moeten worden, zijn niet zo eenvoudig. Mogelijk kan iemand uit Beringen of Genk ons daarmee helpen. Maar voorlopig hebben we nog van geen enkele gemeente antwoord gekregen", besluit Kriekels. 

Meest gelezen