Student Spyridon Mitselos uit Genk doet dit weekend mee aan WK thaiboksen in Duitsland

Spyridon Mitselos uit Genk zou dit weekend wel eens wereldkampioen in het thaiboksen in Duitsland kunnen worden. Spyridon is 26, volgt aan hogeschool PXL de opleiding Werforganisatie, en zou graag in de toekomst op de werven van de Noord-Zuidverbinding aan de slag gaan. Twaalf jaar al doet Spyridon aan thaiboksen en daar is hij intussen heel goed in.

"Ik zag thaiboksen op tv en vond het een interessante sport", vertelt Spyridon Mitselos. "Ik wou het meteen zelf proberen. Dat is meegevallen en zo ben ik begonnen." Intussen doet Mitselos al 12 jaar aan thaiboksen en dit weekend neemt hij deel aan het WK in Duitsland. 

Spyridon is een rustige jongen maar in de ring heeft hij de vechtersmentaliteit

Christo Dimitrakakos, coach van Spyridon

"Spyridon is als jonge gast bij ons aangekomen", vertelt zijn coach, Christo Dimitrakakos. "Hij is altijd goed blijven doortrainen en daarom staat hij waar hij nu staat. Opvallend was zijn 'ringmentaliteit'. Eigenlijk is hij een heel rustige jongen, helemaal geen macho, maar in de ring heeft hij de echte vechtersmentaliteit. Zo'n jongens zijn nodig in de sportclub als voorbeeld voor de anderen", besluit Dimitrikakos. 

Ook dokters en advocaten volgen les en de helft van de cursisten zijn meisjes

"Muay Thai is completer dan kickboksen", vertelt Dimitrikakos. "Bij Muay Thai mag je bijvoorbeeld ook elleboog- en kniestoten gebruiken. Heel verschillende mensen doen aan Muay Thai", gaat Dimitrikakos verder, "Jongens uit de wijk hier maar ook dokters en advocaten. Ze worden daar rustig van, zeggen ze, en ze trainen zo ook hun wilskracht en conditie."

(lees verder onder de foto) 

"Ook veel meisjes doen aan Muay Thai", vult Mitselos aan. "De helft van de boksers in de club zijn trouwens meisjes. Mijn moeder is er wel niet zo enthousiast over omdat het gewelddadig is, zegt ze. Maar uiteindelijk is ze blij dat ik aan sport doe en niet de hele tijd op stap ga."

Ik train twee keer per dag, 6 dagen per week

Spyridon Mitselos

"s Morgens sta ik om 6 uur op zodat ik voor mijn lessen aan de PXL nog een loopsessie kan doen", vertelt Mitselos. "Die doe ik altijd aan de mijnterrils. Daar word ik rustig en dat is ook de plaats waar mijn grootvader onder de grond gewerkt heeft. Hij was bij de eerste Grieken die hier in de mijnen kwamen werken. Ik train 6 dagen per week, twee keer per dag, 's ochtends lopen dus en 's avonds doe ik ook nog een krachtsessie."

Steun van familie en klasgenoten

"Mijn klasgenoten steunen me heel erg en gaan zondag ook naar mijn wedstrijd kijken", zegt Mitselos. "Ook mijn familie steunt me hard en er gaan ook supporters mee zondag. Dat vind ik heel belangrijk, dat doet me goed en daarin vind ik ook iedere dag de motivatie om te blijven trainen en door te gaan", besluit hij. 

Meest gelezen