Antwerpse Fakkeltheater wil Covid Safe Ticket kunnen gebruiken: "Publiek voelt zich onveilig en blijft vaak weg"

Sinds 1 oktober is het gebruik van een Covid Safe Ticket in theaters met minder dan 500 plaatsen door de overheid afgeschaft. Er zijn ook geen andere coronamaatregelen meer verplicht zoals afstand houden en mondmaskers. Volgens directeur Sam Verhoeven van het Fakkeltheater geeft dat het publiek een onveilig gevoel. Hij merkt dat mensen hun tickets pas heel laat bestellen, of niet meer naar de voorstellingen komen. Daarom vraagt hij dat kleinere theaters zelf zouden mogen kiezen of ze het Covid Safe Ticket al dan niet gebruiken. 

"Als we een Covid Safe Ticket zouden mogen vragen aan ons publiek, ben ik er vrijwel zeker van dat er meer mensen naar ons theater zouden komen," zegt directeur Sam Verhoeven. Hij vindt het bizar dat de overheid hen die keuze niet geeft. " We komen uit een periode waarin we 16 maanden gesloten geweest zijn, en zo'n ticket zou ons helpen om meer mensen naar ons theater te krijgen." De laatste weken merkt hij een trend dat mensen uit angst wegblijven. "Iedereen kan binnen, en het publiek dat gevaccineerd is voelt zich toch onveilig, omdat ze niet weten of de persoon naast hen ook gevaccineerd of negatief getest is."

Tot begin deze maand werd er wel een Covid Safe Ticket gevraagd in het Fakkeltheater. Vanaf het moment dat het van de overheid weer mag, wil het Fakkeltheater dat opnieuw doen. Ook bij het kleinere EWT theater speelt dezelfde problematiek. Daar hebben ze alvast beslist dat je opnieuw een mondmasker moet dragen als je je verplaatst in de zaal, de gangen en de bar. 

Meest gelezen