Feestende jongeren in Sint-Niklaas.

Zo vieren jongeren Dag van de Jeugdbeweging in Melle, Sint-Niklaas en Deinze

Bijna 280.000 jongeren vieren vandaag de Dag van de Jeugdbeweging. Getooid in hun outfit, mét blote benen, trotseerden ze de ochtendkoude en gingen ze op die manier naar de les of hun werk. Wij waren erbij in Melle, Sint-Niklaas en Deinze.

In heel wat gemeenten voorzag de leiding van de plaatselijk Scouts en Gidsen, Chirojeugd, KSA en FOS Open Scouting een verrassing voor hun leden. Op het Gemeenteplein in Melle kregen ze koffiekoeken, chocolademelk en een gezond stuk fruit. "Het is een koude ochtend, maar we amuseren ons", klinkt het bij de leiding van Chiro Geertrui. "Alle kindjes hebben een lekker ontbijt gekregen."

De Dag van de Jeugdbeweging is voor de leiding heel belangrijk. "Zo kunnen we de jeugdbeweging toch eens extra in de kijker zetten en de kindjes iets extra geven. We kunnen op die manier hopelijk ook kinderen overtuigen om naar de chiro te blijven komen of misschien zelfs nieuwe leden aantrekken", zegt de leiding uit Melle. "We kunnen het alvast iedereen aanraden: massa’s plezier op zondag, een dag vol met plezier en spelletjes en vooral nieuwe vriendschappen. Je smeedt er een band voor het leven."

Feest van 's morgens vroeg tot 's avonds laat

In Sint-Niklaas begon het feest op het Sint-Nicolaasplein al om om 6.30 uur.  Honderden jongeren kwamen samen aan een groot podium. Er was ontbijt voor iedereen en een ochtendshow om nog voor zonsopgang al een feestje in te zetten. Deze namiddag wordt er na schooltijd vanaf 16 uur weer gefeest, en dat tot vanavond laat. Sint-Niklaas telt heel wat jeugdbewegingen - zo’n 27 groepen in totaal.

Ook in Deinze werd er al in de vroege ochtend gefeest. Beluister hieronder het gesprek met KSA'er Floren Muys.

De leiding van Chiro Geertui in Melle.

Meest gelezen