Radio 2

Luc Appermont presenteert  Schlagerfestival 2021: "Maar mijn man Bart Kaëll aankondigen doe ik niet, dat is te gênant"

Vanavond start de 15de editie van het Schlagerfestival in de Trixxo Arena in Hasselt. Artiesten zoals Christoff, Laura Lynn, Willy Sommers en ook Bart Kaëll treden op. Luc Appermont, echtgenoot van die laatste, presenteert de show. "Ik heb heel veel zin om nog eens voor zoveel publiek te staan."

Het volledige voorlaatste en laatste weekend van oktober loopt het Schlagerfestival 2021 nog. Het is nu al twee keer is uitgesteld omwille van  corona. Wie nog wil gaan, is er ook bijna aan voor de moeite want het festival is zo goed als uitverkocht. Wie gaat, moet een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen of mag de arena niet in. Ondanks de stijgende besmettingscijfers, ziet de eerstelijnszone Herkenrode dus geen graten in het laten doorgaan van het festival. "Aangezien we met het Ticket werken, kan het. We vragen wel dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt", vertelt dokter Steven Bex van de eerstelijnszone.

Beluister hier het interview dat Radio 2 Limburg had met Luc Appermont:

"Ik heb er heel veel zin in", getuigt Luc Appermont, die alle schlageravonden presenteert, bij Radio 2 Limburg. Hij stelt, samen met Kürt Rogiers, de artiesten voor. Voor Appermont is het een beetje een thuismatch, want hij vindt zijn roots in Bilzen. "Ik treed regelmatig op in Limburg, maar dit voelt inderdaad wel als thuiskomen", bevestigt de presentator. 

Ook Bart Kaëll, echtgenoot van Appermont, staat op het podium vanaf vrijdagavond. "Hij treedt op, maar ik heb toch wijselijk aan Kürt gevraagd om hem voor te stellen. Als ik dat deed, zou het een korte inleiding zijn. Ik vind dat altijd gênant", lacht de Bilzenaar. "Hoe dan ook staan mensen te springen om nog eens uit de bol te gaan." Of Luc Appermont zich zorgen maakt om corona? "Ik denk dat iedereen zich kan amuseren én zijn of haar gezond verstand kan gebruiken."

Meest gelezen