Jasper Jacobs

Man uit Mechelen krijgt 4 jaar cel na jarenlange mishandeling vrouw

Een man uit Mechelen heeft 4 jaar cel gekregen omdat hij zijn vrouw jarenlang mishandelde. De vrouw werd zo erg geslagen dat ze er gehoorschade en tinnitus aan over hield. De man moet de vrouw ook een schadevergoeding van 27.000 euro betalen.

De feiten raakten voor het eerst bekend begin 2019 toen de buurvrouw van het Mechelse koppel, alarm sloeg en de politie contacteerde. Ze had opgemerkt dat haar buurvrouw zwaar geslagen werd. Toen de politie bij het koppel aan de deur kwam, reageerde de vrouw erg angstig. Ze werd meegenomen naar het politiekantoor maar werd daar onwel. De agenten brachten haar naar het ziekenhuis, daar stelden de artsen vast dat ze zware verwondingen aan het linkeroor had. Die waren van die aard dat ze geopereerd moest worden. De vrouw kon pas 3 weken later verhoord worden maar toen wilde ze geen verklaring meer afleggen.

Het gezin vertrok naar Marokko waar de vrouw beviel van haar 3de kind. In juni 2019 keerde ze terug met haar kinderen en stapte ze zelf naar de politie om een klacht in te dienen. Ze vertelde dat ze jarenlang mishandeld werd door haar echtgenoot, ook seksueel. Ook het 5-jarige zoontje van het koppel werd verhoord en vertelde dat "papa stout was en mama heel veel moest wenen daarna". Toen de man in augustus terugkeerde vanuit Marokko en op de luchthaven landde, werd hij opgepakt.

De man was al twee keer eerder veroordeeld voor partnergeweld. Het gehoorverlies bij de vrouw is blijvend. Naast 4 jaar cel kreeg de man ook een contactverbod opgelegd. Hij moet haar ook een schadevergoeding van 27.000 euro betalen en een boete van 1.600 euro.

Meest gelezen