archieffoto

Mondmaskers opnieuw verplicht op een school in Peer: "Alleen binnen, als leerlingen en leerkrachten zich verplaatsen"

Vanaf maandag moeten de leerlingen en leerkrachten van het BUSO Sint-Elisabeth in Wijchmaal (Peer) opnieuw een mondmasker dragen als ze zich binnen verplaatsen, zowel in de klas als in de gangen. De school wil zo voorkomen dat er klassen in quarantaine moeten. Want ook in Noord-Limburg stijgt het aantal coronabesmettingen.   

We voeren de mondmaskers opnieuw in uit voorzorg, benadrukt directeur Koen Knevels van het BUSO Sint-Elisabeth. "We hebben het afgelopen anderhalf jaar al zoveel moeten afschaffen en annuleren, dat willen we voorkomen. We willen het recht op leren van onze leerlingen zoveel mogelijk beschermen en redden."  

De maatregel geldt voorlopig tot aan het begin van de herfstvakantie. "De mogelijkheid bestaat dat we die periode nog zullen verlengen", gaat Knevels verder. "Maar dat hangt af van de evolutie van de besmettingen in de regio."

Meest gelezen