Genotsmiddel “snus” vindt weg naar school in Herk-de-Stad

Het genotsmiddel snus, dat erg populair is in Zweden, is nu ook in de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad opgedoken. Snus is tabak in een klein zakje dat onder de bovenlip wordt gestoken. Nicotine wordt zo langzaam vrijgegeven.  

De directie van de Sint-Martinusscholen heeft bij het ontdekken van de snus alle leerlingen en ouders op de hoogte gebracht. Ook de politie werd ingeschakeld. “We willen hiermee een signaal geven dat snus op school niet getolereerd wordt”, zegt directeur Cindy Helaers. “In onze brief vragen we aan de ouders om er thuis open over te praten, om zo hun kinderen te wapenen.”

Je gaat ervan trillen, ik heb het maar 1 keer gebruikt

leerling bovenbouw Sint-Martinusscholen

Een leerling uit de bovenbouw van Sint-Martinus geeft toe dat hij al een keer snus gebruikte. ‘Het komt heel heftig binnen”, zegt hij. “Je wordt er draaierig van en je gaat ervan trillen. Ik heb het maar een keer gebruikt.” 

Uit een rondvraag blijkt dat de meeste leerlingen in Herk-de-Stad nog niet gehoord hebben van snus. Sommigen hadden op Tik Tok een filmpje gezien maar zijn er zelf nog nooit mee in contact gekomen. 

De verkoop van het product is verboden in België en de meeste andere landen van de Europese Unie.

Meest gelezen