Radio 2

15-jarige Noach verrast jeugdwerker Wannes Beernaert uit Langemark: "Daar ben ik even niet goed van"

Wannes Beernaert, jeugdwerker en bekend van zijn deelname aan het programma The Voice, vertrekt binnenkort voor een jaar op reis met zijn gezin. Noach verraste hem deze middag op de radio om hem uitgebreid te bedanken voor de steun, die hij van Wannes heeft gekregen. 

Langemarkenaar Wannes Beernaert maakte eerder al indruk met zijn jeugdwerk en getuigde op de radio over zijn zoontje, die stierf aan wiegendood. Op 9 november vertrekt hij samen met zijn gezin voor een jaar naar Amerika. "We hebben dat nog niet zo lang geleden beslist. Het is nu of nooit, onze kinderen zijn nog niet schoolplichtig. Dus we doen het gewoon!” In het middagprogramma Radio 2 West-Vlaanderen vroeg Herbert of hij het jeugdwerk niet zou missen? “Ja natuurlijk, ik ga de jongeren missen. Het is een heel intensieve job, maar ook veel meer dan een job. Die gasten zijn in mijn leven heel belangrijk.” 

Totaal verrast

Wat Wannes niet wist, was dat Noach ook aan de telefoon hing. Noach is een 15-jarige jongen die heel veel steun heeft gekregen van Wannes. “Ik had het heel moeilijk op school en ik wou altijd iets doen met muziek. Wannes heeft mij heel toen erg geholpen. Binnenkort ga ik ook met mijn groepje optreden. Daarom wil ik hem graag via de radio bedanken. Ik zal hem heel erg missen als hij vertrekt naar Amerika." Een compleet verraste Wannes moest even bekomen en was ontroerd door het gebaar. "Ik ben er even niet goed van. Ik apprecieer het enorm, Noach. En blijf zeker je best doen op school. Dat ik geen slechte dingen van jou hoor terwijl ik in Amerika ben", lacht Wannes. 

Meest gelezen