Santa Fe New Mexican

"Geen woorden voor mijn verdriet": acteur Alec Baldwin reageert voor het eerst op dodelijk schietincident op set

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft voor het eerst gereageerd op het dodelijke schietincident op de set van zijn nieuwe film. "Er zijn geen woorden om mijn shock en verdriet te uiten", zegt hij. De acteur heeft naar zeggen per ongeluk een dodelijk schot gelost met een vuurwapen dat werd gebruikt tijdens de opnames. 

Drama op de filmset van de western "Rust". Tijdens de opnames loste de beroemde acteur Baldwin -die een van de hoofdrollen speelt in de film- een schot met een echt vuurwapen. Dat wapen had gevuld moeten zijn met losse patronen, maar toch werden beeldregisseur Halyna Hutchins (42) en regisseur Joel Souza (48) geraakt. Naar verluidt zou er een echte kogel in het wapen gezeten hebben, maar dat is nog niet officieel bevestigd. Het onderzoek loopt. 

De opnames van de westernfilm "Rust" draaiden uit op een echt drama:

Videospeler inladen...

Hutchins werd nog met de helikopter naar het universitair ziekenhuis van New Mexico gebracht, maar ze overleed aan haar verwondingen. Regisseur Joel Souza raakte zwaargewond.

Baldwin zelf reageert nu voor het eerst op de feiten. "Er zijn geen woorden om mijn shock en verdriet te uiten over het tragische incident dat het leven van Halyna Hutchins, een echtgenote, moeder en erg bewonderde collega van ons, heeft weggenomen", schrijft hij op Twitter. 

"Ik werk ten volle samen met het politieonderzoek om te bepalen hoe deze tragedie gebeurde", zo klinkt het nog. "Ik sta in contact met haar echtgenoot, bied mijn steun aan hem en zijn gezin aan. Mijn hart is gebroken voor haar echtgenoot, hun zoon en iedereen die Halyna kende en graag zag."

Santa Fe New Mexican

Meest gelezen