PCR

Tuur Dens uit Rotselaar bezorgt België medaille op WK baanwielrennen: "Zilver is niet te geloven"

Op het WK baanwielrennen in Roubaix (Frankrijk) heeft WK-debutant Tuur Dens (21) een knappe tweede plaats in de scratch voor mannen gereden. "Niet te geloven dat ik op mijn eerste WK bij de profs al een zilveren medaille pak", reageerde Dens na de wedstrijd.

In zijn eerste WK bij de grote jongens leverde Tuur Dens meteen zijn visitekaartje af. De jongeling reed een knappe scratch, beloond met een zilveren plak. Na 60 ronden (15 km) was enkel de Fransman Donavan Grondin voor eigen volk beter in de sprint.

Het is een verdienstelijke tweede plaats, want in de sprint kon ik er echt niet over

Tuur Dens, baanwielrenner

Dens reageerde na de wedstrijd emotioneel op zijn tweede plaats. "Ik kan het totaal niet geloven", vertelde de student industriële ingenieur. "Na de koers schoot ik even vol met tranen. Ik ben niet ontgoocheld dat ik de sprint niet won, ik kon er echt niet over. Ik heb mijn ding kunnen doen en ben heel blij met mijn tweede plaats." 

Toekomst

Intussen is het voor Dens ook duidelijk dat hij verder wil op de piste. "Ik rij graag op de weg, misschien dat ik daar nog stappen in kan zetten, maar ik droom van de piste en ben daarvoor in de wieg gelegd. Daar ligt mijn toekomst."

Videospeler inladen...

Meest gelezen