Nicolas Maeterlinck

Vandenbroucke (Vooruit) wil dat ook apothekers coronavaccin kunnen zetten: "Wet wijzigen kan snel"

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil dat ook apothekers een coronavaccin kunnen toedienen. Op die manier hoopt hij de drempel voor een vaccin nog te verlagen. "Er moet daarvoor een wet gewijzigd worden, maar dat kan relatief snel", aldus Vandenbroucke in "De inspecteur" op Radio 2. Het Vlaams Apothekers Netwerk reageert positief op het voorstel.

"We hebben ervoor gezorgd dat een apotheker een test kan afnemen, hij kan het resultaat ook ingeven, je moet daarvoor niet meer naar de huisarts. Ik denk dat het belangrijk is dat mensen die nog niet gevaccineerd zijn en die toch een vaccin willen, dat ook bij de apotheker kunnen doen", aldus een stellige Vandenbroucke bij "De inspecteur" op Radio 2. 

Vandenbroucke was bij "De inspecteur" te gast voor een gesprek over het huisartsentekort, waarbij dus ook coronavaccins ter sprake kwamen. 

"Ik denk dat het belangrijk is dat ook apothekers coronavaccins kunnen zetten", aldus Vandenbroucke bij "De inspecteur". Beluister hier het hele gesprek:

"De wet moet nog veranderen om dat voor apothekers mogelijk te maken, maar daar zijn we mee bezig (...) dat kan relatief snel", aldus Vandenbroucke. Vandenbroucke hoopt met die wetswijziging om de drempel voor een coronavaccin te verlagen, en twijfelaars of weigeraars toch nog over de streep te trekken. 

Al heel wat apothekers zijn opgeleid om spuitjes te kunnen zetten

Hilde Deneyer, van het Vlaams Apothekers Netwerk

Het Vlaams Apothekers Netwerk reageert positief op het voorstel van de minister. Volgens Hilde Deneyer, van het netwerk, zijn veel apothekers bereid om mee te helpen vaccineren, en zijn heel wat van hen daarvoor intussen ook opgeleid.

 "We hebben hierop geanticipeerd om heel wat apothekers op te leiden om spuiten te zetten. We hebben 3.000 apothekers over heel Vlaanderen die die opleiding gevolgd hebben (...) Ik kan me wel inbeelden dat dit de werkdruk voor apothekers kan verhogen, we hopen dan ook dat hier een billijke vergoeding zal tegenover staan."

Wanneer de wet is aangepast - en apothekers dus coronavaccins zullen kunnen toedienen - is voorlopig niet duidelijk.

Meest gelezen