Chiro, KSA en scouts in Zonhoven wekken Kerkplein met loeiharde fuifmuziek op Dag van de Jeugdbeweging

Op het Kerkplein in Zonhoven werd vanochtend voor het eerst een stevig ontbijt georganiseerd ter gelegenheid van de Dag van de Jeugdbeweging. Chiro, KSA en scouts die zin hadden in een vroege fuif of van een chocoladebroodje wilden smullen, moesten daarvoor deze keer niet helemaal afzakken naar het Dusartplein in Hasselt. De leiding van de drie jeugdbewegingen in de gemeente sloeg de handen in elkaar en zette een lokaal initiatief op poten.

Bewoners rond het Kerkplein in Zonhoven werden vrijdag voor dag en dauw gewekt door loeiharde feestmuziek en de geur van verse koffie. “We vieren vandaag de Dag van de Jeugdbeweging”, zegt een leider van de jongverkenners. “We willen als boodschap uitdragen dat iedereen welkom is bij ons. Voor corona trokken we met zijn allen naar het Dusartplein om te ontbijten, maar dat is helemaal niet handig voor kinderen en jongeren die niet in die buurt naar school gaan. Daarom hebben we met alle jeugdbewegingen in Zonhoven beslist om iets lokaal te voorzien. Vanavond is er wel nog een grote fuif in Hasselt.”

(Lees verder onder de foto.)

“Er is wel sprake van een beetje rivaliteit”, giechelt een groep KSA-meisjes. “We zouden nooit van jeugdbeweging willen wisselen. Bij de scouts en de chiro gaat het er iets ruiger aan toe, terwijl wij meer van gezellige activiteiten houden."

"Het is spannend om straks in uniform naar school te gaan", vindt een jong scoutslid. "Al ben ik wel supertrots. Ik heb al verschillende kentekens verzameld op mijn scoutshemd: elk jaar komt er eentje bij. Ons uniform geeft ons een groot samenhorigheidsgevoel." 

Meest gelezen