Radio 2

Zwembad in Heule dicht tot eind dit jaar, cafetaria was net gerenoveerd

Het zwembad in Heule sluit vanaf maandag tot het einde van het jaar. Probleem is dat de verflaag van de zwembadkuipen loszit. Ook al ondervindt de waterkwaliteit daar geen negatieve gevolgen van, toch hebben het stadsbestuur en uitbater LAGO beslist om zo snel mogelijk de vernieuwingswerken aan de kuipen op te starten.

De werken starten maandag 25 oktober. Zondag is dus de laatste openingsdag. De werken zullen wellicht tot eind dit jaar duren. Door de sluiting moeten enkele duizenden zwemmers, voornamelijk scholen, zwemclubs en mensen van Heule zelf, uitwijken. “Dat zal naar het zwembad op Kortrijk Weide of dat in Zwevegem zijn”, zegt Elewin Werbrouck, manager van de Lago-zwembaden in Kortrijk. 

Klap voor horeca-uitbater

Dat het zwembad in Heule net nu dicht gaat, is ook een tegenslag voor de uitbater van de cafetaria. Volgende week zou de cafetaria weer opengaan, nadat grote renovatiewerken aan het dak zijn afgerond. De opening van de cafetaria gaat wel door, want naast het zwembad is er nog de sporthal.

Nieuwe tegenslag

Het onderhoud van het zwembad is de verantwoordelijkheid van de stad Kortrijk, enkel de uitbating is voor de Lagogroep. Een zoveelste tegenvaller voor de groep op korte tijd na de zware brand op Kortrijk Weide en de sluiting door het coronavirus. 

Meest gelezen