Videospeler inladen...

Al eerder problemen op filmset met het wapen waarmee Alec Baldwin per ongeluk beeldregisseur doodschoot

Het wapen waarmee acteur Alec Baldwin gisteren op de filmset een cameraregisseur doodschoot, had eerder al gebreken getoond. Dat schrijft de krant Los Angeles Times. Zo zou een andere acteur op de set vorige zaterdag al schoten gelost hebben met het wapen, terwijl dat niet de bedoeling was. 

Drama gisteren op de filmset van de western "Rust". Tijdens de opnames loste de beroemde acteur Baldwin -die een van de hoofdrollen speelt in de film- een schot met een echt vuurwapen. Dat wapen had gevuld moeten zijn met losse patronen, maar toch werden beeldregisseur Halyna Hutchins (42) en regisseur Joel Souza (48) geraakt. 

Hutchins werd nog met de helikopter naar het universitair ziekenhuis van New Mexico gebracht, maar ze overleed aan haar verwondingen. Regisseur Joel Souza raakte zwaargewond.

Eerder al problemen en klachten

Nu blijkt dus dat er eerder al problemen waren met het wapen. Dat schrijft Los Angeles Times op basis van getuigenissen. Zo loste de stand-in van Baldwin vorige zaterdag al twee schoten met echte kogels, terwijl hem gezegd was dat het wapen "koud " was. Het hadden dus losse flodders moeten zijn.

Opmerkelijk werd ook hetzelfde tegen Baldwin gezegd, toen hij gisteren op de set het wapen kreeg. En effectief, de eerste keer dat hij het wapen trok gebeurde er niets, zegt dezelfde krant. Het was pas daarna dat er uit het wapen een onbekend aantal echte kogels werden afgevuurd. 

Ook werd het volgens de krant over het algemeen niet zo nauw genomen met de veiligheidsregels op de set. Zo waren er volgens getuigen geen veiligheidsbijeenkomsten. Net voor het dodelijk schietincident was ook al een deel van de crew vertrokken, uit protest tegen de arbeidsomstandigheden. Ze kloegen over te lange werkdagen, te lange verplaatsingen en achterstallig salaris.

"De veiligheid van onze cast en crew is de topprioriteit van Rust Productions en iedereen die bij het bedrijf betrokken is", zei Rust Movie Productions in een verklaring. "Hoewel we geen officiële klachten hebben ontvangen over de veiligheid van wapens of rekwisieten op de set, zullen we onze procedures intern evalueren terwijl de productie wordt stilgelegd."

"De wapenmeester had het wapen op voorhand moeten controleren", zegt regisseur Ben Rock:

Videospeler inladen...

Meest gelezen