Wanneer is Jürgen Conings exact overleden? Maden-onderzoek levert te ruim tijdsbestek op, dus nieuwe analyse op komst

Het federaal parket heeft extra onderzoek gevraagd in het dossier over Jürgen Conings, meer bepaald naar het tijdstip wanneer hij overleden is. Het parket liet eerder al verstaan dat ze het vermoeden hebben dat hij al vrij snel na zijn verdwijning, op 18 mei, om het leven is gekomen. Maar het onderzoek naar de maden op zijn lichaam geven een ruimer tijdsbestek van overlijden aan, van 18 mei tot 9 juni. 

Het parket liet afgelopen zomer al verstaan dat ze een sterk vermoeden hebben dat hij snel na zijn verdwijning al, op 18 mei, om het leven was gekomen. De stappenteller van Conings had namelijk nog maar een beperkte activiteit vastgelegd kort na zijn verdwijning.

Vermoeden 18 mei blijft

Het lichaam van Conings was al in staat van ontbinding, toen het gevonden werd eind juni. Experten namen de maden op zijn lichaam mee, om ze te onderzoeken. Aan de hand van die maden moest dan worden berekend hoe lang het lichaam daar al lag. Afgelopen zomer al liet het federaal parket verstaan dat dat onderzoek niet gemakkelijk is, omdat het in die periode heel koud en nat was, en snel daarna heel warm. 

Maar het "maden-onderzoek" is nu wel klaar en geeft aan dat Conings tussen 18 mei en 9 juni overleden is. Het sluit het tijdstip van 18 mei dus niet uit, maar gaat wel veel ruimer. Het parket heeft nu aan de experten gevraagd om de maden opnieuw te onderzoeken, om te proberen tot een preciezer tijdsbestek te komen. "Maar alles wijst erop dat hij overleden is op 18 mei, dat vermoeden blijft", aldus het federaal parket. 

Alles wijst erop dat hij overleden is op 18 mei, dat vermoeden blijft

Federaal parket

Meest gelezen