Vooruit lanceert "The Big Shift" en vraagt ook aan niet-leden inspiratie voor partijprogramma

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft zaterdag in Mechelen het startschot gegeven van "The Big Shift." Daarmee wil de de partij de kloof tussen politiek en burger dichtrijden. Doel is dat leden en niet-leden input geven voor de krachtlijnen van het partijprogramma en een dam op te werpen tegen radicaal-rechts.

Vooruit ging het voorbije half jaar via een online participatietraject op zoek naar wat de grootste uitdagingen in onze samenleving zijn. Meer dan 1.500 deelnemers schoven vijf thema's met 40 concrete uitdagingen naar voor. 

De meer dan duizend aanwezigen in de Nekkerhal stemden vandaag op de 15 grootste uitdagingen waarmee The Big Shift aan de slag moet gaan. Bekijk hieronder hoe het daar aan toe ging.

Videospeler inladen...

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau deed ook een oproep tot alle progressieven: "Hoe groter onze beweging wordt, hoe groter de dam is die we kunnen opwerpen tegen extreemrechts. Jullie engagement en ideeën kunnen écht het verschil maken. Jullie enthousiasme zal zich uitbreiden als een olievlek onder alle geëngageerde mensen die vooruit willen. En zo groeien we uit tot een progressief leger van leden en vrijwilligers dat niet te stoppen valt!"

Wat mogen we verwachten van Vooruit de komende periode? Bij onze politieke journalist Bart Verhulst geeft Rousseau meer uitleg.

Videospeler inladen...

Meest gelezen