Wagen belandt in de Leie in Gent: 3 mannen en 1 vrouw omgekomen, alle slachtoffers hadden Slovaakse nationaliteit

In Gent zijn afgelopen nacht vier inzittenden van een wagen om het leven gekomen nadat hun voertuig aan de Huidevetterskaai in de Leie beland was. Het gaat om 3 mannen en 1 vrouw. De auto had een Franse nummerplaat, maar alle inzittenden hadden de Slovaakse nationaliteit. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

De politie kreeg om 2.30 uur de melding dat er een auto in het water was beland aan de Huidevetterskaai in Gent. De auto reed er ter hoogte van de Moestuinstraat door de lage, stalen balustrade, zegt de Gentse politie.

De politie en brandweer kwamen ter plaatse met duikers. Ze troffen de auto onder water aan, met daarin de vier inzittenden, maar voor hen kwam alle hulp te laat. Het gaat om 3 mannen en 1 vrouw. De auto, een Peugeot, had een Franse nummerplaat. De vier slachtoffers waren 35,33, 26 en 23 jaar oud en hadden de Slovaakse nationaliteit; één van hen was ingeschreven in Gent.

Er wordt contact opgenomen met de Slovaakse autoriteiten om de identiteit van de slachtoffers te checken. De link met het Franse voertuig kan de politie nog niet aantonen. 

"Hier wordt vaak te snel gereden", zegt een omwonende in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Een buurtbewoner vertelt dat hij om half drie een luide knal hoorde. "Het leek erop dat de auto ook te snel reed", zegt hij. "Dat gebeurt hier vaak, ik heb daar al eens een bericht over gestuurd naar de burgemeester (...) De hulpdiensten waren hier heel snel, maar alle hulp kwam te laat, ik heb een politieman horen zeggen dat de auto 7 minuten onder water was".

Voorlopig gaan de autoriteiten uit van een ongeval. Het parket en een verkeersdeskundige gaan de omstandigheden - of de auto inderdaad te snel reed - nu verder onderzoeken. Er is ook een wetsdokter aangesteld om de precieze doodsoorzaak van de inzittenden te achterhalen, die zou deze namiddag een lijkschouwing uitvoeren.

Hoe is het ongeval kunnen gebeuren? Onze verslaggever geeft hieronder een laatste stand van zaken.

Videospeler inladen...

Meest gelezen