Acteur Val Bisoglio (95) overleden, speelde vader van John Travolta in "Saturday night fever"

Val Bisoglio dook ook op in veel tv-reeksen, onder meer "M.A.S.H." en "The Sopranos".

Meer dan 50 jaar was Val Bisoglio, zoon van Italiaanse immigranten,  actief in de Amerikaanse film-, tv- en theaterwereld als karakteracteur. Vanaf de jaren 60 speelde hij rollen in tv-series zoals "M.A.S.H.", “Quincy M.E.”, “All in the family”, “Kojak”, “Miami Vice”  en vele andere. In de bekende maffiareeks "The Sopranos" speelde hij in 2002 zijn laatste tv-rol: Murf. 

In de bioscoop nam Val Bisoglio de rol voor zijn rekening van Frank Manero in “Saturday night fever” uit 1977. Hij speelde de wispelturige vader van Tony Manero, vertolkt door John Travolta. En voorts was hij ook te zien in “The Frisco kid”.

Meest gelezen