Represented by ZUMA Press, Inc.

Andere regisseur die door acteur Alec Baldwin neergeschoten werd op filmset "ontdaan over de dood van een vriendin"

Joel Souza, de tweede regisseur die door acteur Baldwin per ongeluk op de filmset werd neergeschoten, heeft voor het eerst gereageerd. Hij overleefde het schot wel, maar is "ontdaan" door de dood van zijn collega, die hij een vriendin noemde.

Drama vrijdag op de filmset van de western "Rust". Tijdens de opnames loste de beroemde acteur Baldwin -die een van de hoofdrollen speelt in de film- een schot met een echt vuurwapen. Dat wapen had gevuld moeten zijn met losse patronen, maar toch werden beeldregisseur Halyna Hutchins (42) en regisseur Joel Souza (48) geraakt. 

Hutchins werd nog met de helikopter naar het universitair ziekenhuis van New Mexico gebracht, maar ze overleed aan haar verwondingen. Regisseur Joel Souza raakte zwaargewond. Die Souza heeft nu voor het eerst gereageerd.

"Ik ben ontdaan door het verlies van mijn vriendin en collega, Halyna. Ze was aardig, levendig, ongelooflijk getalenteerd, vocht voor elke centimeter en zette me altijd aan om beter te worden. 

Mijn gedachten zijn bij haar familie in deze moeilijke tijd. Ik ben nederig en dankbaar voor de stortvloed aan genegenheid die we hebben ontvangen van onze filmmakersgemeenschap, de mensen van Santa Fe, en de honderden onbekenden die hun hand hebben gereikt... Het zal zeker helpen bij mijn herstel", zei Sousa in een statement.

Ze was aardig, levendig, ongelooflijk getalenteerd, vocht voor elke centimeter en zette me altijd aan om beter te worden.

Joel Souza, over Halyna Hutchins, de regisseur die werd neergeschoten

Filmset vol problemen

Volgens de krant Los Angeles Times, gisteren, waren er eerder al problemen met de veiligheid op de set van "Rust". Zo loste de stand-in van Baldwin vorige zaterdag al twee schoten met echte kogels, terwijl hem gezegd was dat het wapen "koud " was. 

Opmerkelijk werd ook hetzelfde tegen Baldwin gezegd, toen hij vrijdag op de set het wapen kreeg. En effectief, de eerste keer dat hij het wapen trok gebeurde er niets, zegt dezelfde krant. Het was pas daarna dat er uit het wapen een onbekend aantal echte kogels werden afgevuurd. 

Ook werd het volgens de krant over het algemeen niet zo nauw genomen met de veiligheidsregels op de set. Zo waren er volgens getuigen geen veiligheidsbijeenkomsten. Net voor het dodelijk schietincident was ook al een deel van de crew vertrokken, uit protest tegen de arbeidsomstandigheden. Ze kloegen over te lange werkdagen, te lange verplaatsingen en achterstallig salaris.

Meest gelezen