Foto: Radio 2

Bekende kostuumwinkel Huis Baeyens herleeft: "Tirolerfeesten, Halloween, we zitten aan 60 à 70 procent van normale omzet"

Huis Baeyens, het bekende Antwerps familiebedrijf gespecialiseerd in kostuumverhuur, heeft een feestelijke heropening gehouden na een moeilijke periode. Het bedrijf verhuisde net voor de start van de coronacrisis van Antwerpen naar Borsbeek en zag het aantal klanten sindsdien alleen maar dalen, door de strenge coronamaatregelen. Huis Baeyens werd het afgelopen half jaar begeleid door Kamal Kharmach voor het Eén-programma "Andermans Zaken" en ziet nu opnieuw licht aan het einde van een donkere tunnel.

Begin 2020 verhuisde de bekende kostuumwinkel van een pand in het centrum van Antwerpen naar Borsbeek. Ook hun winkel in Wommelgem was toen al dicht. Maar in maart volgde een verplichte sluiting, door corona. Financieel brak een moeilijke tijd aan. "Geen evenementen, een avondklok, kleine bubbels", zucht medezaakvoerder Gert Baeyens. "We hebben ook nooit aan het grote publiek kenbaar gemaakt dat we verhuisd waren naar Borsbeek."

Pittig traject

Dat Huis Baeyens financiële problemen had, was ook Kamal Kharmach en de redactie van het Eén-programma "Andermans Zaken" niet ontgaan. Kharmach heeft de familiezaak de afgelopen maanden begeleid om er opnieuw een succesverhaal van te maken. "Het was een pittig traject en het traject is ook nog altijd aan de gang", vertelt Kharmach. "Dit bedrijf bestaat al 111 jaar, dus da's niet iets dat je op 6 maanden tijd kan veranderen. Ik wil nog niet te veel verklappen, maar ik ben erg fier op deze mensen, op wat zij op korte tijd hebben gepresteerd." 

Nu ziet Gert Baeyens de toekomst rooskleuriger in. "Het begint eindelijk een beetje te gaan. Tirolerfeesten, Halloween komt eraan. We zitten nu aan 60 à 70 procent van de normale omzet. Redelijk goed, dus. De opkomst vandaag op het heropeningsfeest was ook beter dan we hadden durven dromen. Ik ben stikkapot, maar ik ben ook een tevreden man."

"Andermans Zaken" met oa Huis Baeyens is dit najaar te zien op Eén.

Foto: Radio 2

Meest gelezen