Brand in restaurant in Antwerpen: grote rookontwikkeling, maar geen slachtoffers

In Antwerpen heeft een zware brand gewoed in een restaurant in de buurt van het Bonapartedok, in de oude haven.  Niemand is gewond geraakt, maar er was wel een stevige rookontwikkeling. Omwonenden werd gevraagd ramen en deuren gesloten te houden.

Het restaurant was gesloten omdat er verbouwingswerken aan de gang waren.  Mogelijk heeft de oorzaak van die brand met die werken te maken.

Het vuur was in de vooravond onder controle. "Onze ploegen lossen elkaar af en zetten de bluswerken non-stop verder", liet de brandweer weten. "De rook is bijna verdwenen en we vragen aan bewoners in de buurt om hun woning grondig te ventileren." Rond 20.30uur heeft de brandweer het vuur volledig kunnen blussen. 

Bekijk hieronder het gesprek met Jasmien O. , Diensthoofd Communicatie van de Brandweerzone Antwerpen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen