Gents burgemeester Matthias De Clercq.

Voert Gents burgemeester De Clercq (Open VLD) gesprekken voor nieuwe stadslijst in 2024? Groen: "Geen goede zaak"  

In Gent zouden verkennende gesprekken aan de gang zijn over de vorming van een stadslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024, zo schrijft Het Nieuwsblad. Open VLD-burgemeester Matthias De Clercq zou daarvoor praten met Vooruit en CD&V. En dus niet met de huidige coalitiepartner Groen, wat voor een ongemakkelijke situatie zorgt.

Komt er tegen 2024 een Gentse stadslijst met liberalen, socialisten en christendemocraten? Volgens Het Nieuwsblad voert burgemeester Matthias De Clercq (Open VLD) daarover al gesprekken. Dat zou vooral vervelend zijn voor een van de huidige coalitiepartners van De Clercq, Groen. Drie jaar geleden kwamen Groen en Vooruit nog samen op in een kartellijst in Gent.

Niemand van de betrokken partijen wil de plannen vooralsnog bevestigen, maar Groen-schepen Filip Watteeuw zegt dat hij er weet van heeft. "Ik vind dat rijkelijk vroeg. We zijn nog niet eens halfweg de legislatuur. Er ligt nog enorm veel werk op de plank."

Videospeler inladen...

Deze stad heeft het echt nodig dat een stadsbestuur voluit gaat voor oplossingen van de toekomst. Nu zal dat moeilijk worden

Filip Watteeuw, schepen voor Groen in Gent

Watteeuw vindt de geruchten geen goede zaak. "Dit zal natuurlijk impact hebben op het bestuur. Deze stad heeft het echt nodig dat een stadsbestuur voluit gaat voor oplossingen van de toekomst. Nu zal dat moeilijk worden. Want wij moeten als een ploeg aan hetzelfde zeel trekken."

De Groen-schepen vermoedt dat De Clercq wellicht vooral zijn burgemeesterssjerp wil veiligstellen. "Maar daarvoor is het te vroeg. Nu moeten politici daar niet mee bezig zijn."

Meest gelezen