Nadia Peeters heft het glas met haar buurvrouwen.
Foto: Radio 2

Late nieuwjaarsreceptie voor inwoners Sint-Katelijne-Waver: "De zon schijnt, laten we er nu maar van profiteren"

Klinken op het nieuwe jaar 2021, dat deden heel wat inwoners van Sint-Katelijne-Waver vandaag op een uitgestelde nieuwjaarsreceptie. Die kon op 1 januari niet doorgaan omwille van de strenge coronamaatregelen, dus trakteerde de gemeente iedereen nu pas op een glaasje en een hapje. De inwoners reageerden enthousiast. "Het voelt een beetje raar, maar het zijn dan ook speciale tijden."

Een gezellige drukte tussen 11 uur en 13 uur op het binnenplein van het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver, met heel wat blije gezichten. Ook Richard Claes, die met zijn hele familie is gekomen, vindt de uitgestelde nieuwjaarsreceptie een goed idee. "Het is fijn dat ze het niet vergeten zijn. Gezellig, zo met de hele familie, en het is prachtig weer."

"Uitstel is geen afstel" heeft de gemeente gedacht toen de nieuwjaarsreceptie op 1 januari niet kon doorgaan omwille van de strenge coronamaatregelen. "We hadden onze inwoners beloofd dat ze nog een receptie te goed hadden", legt schepen van feestelijkheden Eric Janssens (CD&V) uit. "We houden wel nog altijd rekening met de coronamaatregelen: iedereen moet een Covid Safe Ticket laten zien. Het voordeel om het nu te doen: de volgende nieuwjaarsreceptie komt er al aan op 9 januari, heel snel dus. Ik zie veel blije gezichten, dat heeft natuurlijk ook met het mooie weer te maken."

Waarom niet? Als je de huidige cijfers ziet, zal er misschien in januari weer geen receptie zijn

Bjorn Cloot, inwoner Sint-Katelijne-Waver

Voor sommigen voelt het wel een beetje raar aan om eind oktober nog nieuwjaar te vieren. "Het zijn dan ook speciale tijden", zegt inwoner Bjorn Cloots. "Het jaar heeft in het teken gestaan van corona, en dan is het wel plezierig om samen te kunnen komen. Waarom niet? Laten we er nu maar van profiteren. Als je de huidige cijfers ziet: misschien zal er in januari weer geen receptie kunnen zijn."

Het is de eerste keer dat ik naar een nieuwjaarsreceptie kom, de sfeer zit goed

Julienne Hectors (94), inwoner Sint-Katelijne-Waver

Julienne Hectors (94, foto onderaan) kwam frietjes eten met haar familie. "Het is prachtig. Ik woon al sinds 1958 in Sint-Katelijne-Waver en het is de eerste keer dat ik naar een nieuwjaarsreceptie kan komen. De sfeer is heel goed." 

Nadia Peeters (foto bovenaan dit artikel) heft dan weer het glas met enkele buurvrouwen. "Het is heel fijn om de buren en de andere dorpsgenoten nog eens te zien, en het is veilig want we zijn gecontroleerd. We gaan nu nog een paar glaasjes cava drinken en een frietje eten." Begin januari zijn Nadia en haar buren er opnieuw bij. "Ze mogen het zelfs volgende week al opnieuw doen", vult een buurvrouw lachend aan.  

Julienne Hectors (94) en haar familie

Meest gelezen