Twee scholen in Oudsbergen heropenen maandag, een derde blijft nog dicht

In Oudsbergen mogen maandagochtend twee schooltjes van Klim-Op in deelgemeente Meeuwen de deuren weer openen, de school in het centrum van Meeuwen blijft voorlopig dicht omdat er nog teveel besmettingen zijn. Dat is beslist op een nieuw overleg.

In Oudsbergen was er de afgelopen weken een enorme corona-uitbraak, die was vooral terug te brengen tot de grote en erg populaire kermis in deelgemeente Meeuwen. Er waren ook veel kinderen besmet waardoor alle vestigingen van basisschool Klim-Op werden gesloten. Gisteren hebben dan gemeente, eerstelijnszone, het vrije CLB, Agentschap Zorg en Gezondheid en de directie van Klim-Op een nieuw crisisoverleg gehouden.

Afstandsonderwijs in Meeuwen-Centrum

"Daarop hebben we afgesproken dat twee wijkscholen van Klim-Op - Berenheide en Plockroy - maandag weer open mogen. Daar spreken we immers maar van één besmetting per school meer en kunnen de lessen hernomen worden. In Meeuwen-Centrum hebben we minimaal twee besmettingen per klas. Daar zitten hele klassen dus in quarantaine en daarom zetten we nog altijd de hele school op non-actief. Kinderen van de lagere school krijgen digitaal les en de school voorziet ook noodopvang voor de kinderen die niet in quarantaine moeten zitten", legt burgemeester Marco Goossens (CD&V) uit.

Voor de rest lijkt de toestand in Oudsbergen stabiel met nog altijd een hoge besmettingsgraad onder de bevolking. Daarom blijft het gemeentebestuur sterk aanbevelen om mondmaskers te gebruiken, afstand te houden, handen te ontsmetten en vraagt inwoners die zich ziek voelen, om thuis te blijven. Volgende donderdag komt er een nieuw overleg van gemeente, het Agentschap Zorg en Gezondheid en de eerstelijnszone.

Mondmaskers in Bree

Ondertussen heeft buurgemeente Bree de eventuele maatregelen van de hogere overheid niet afgewacht en verplicht vanaf maandag opnieuw om een mondmasker te dragen in openbare gebouwen.

Meest gelezen