Radio 2

Brand vernielt woning in Herfelingen

In Herfelingen, bij Herne, is vanmiddag een woning vernield door een brand. Het huis is onbewoonbaar. 

De brandweer werd rond twee uur vanmiddag gealarmeerd voor een schouwbrand in een woning aan de Assesteenweg in Herfelingen. "Tijdens het aanrijden kregen we melding dat het vuur zich volop uitbreidde naar de bovenverdieping van het huis", vertelt Gustaaf Cools van de brandweerzone Vlaams-Brabant West. "Ik vroeg meteen versterking waardoor er ploegen ter plaatse kwamen uit onze posten van Tollembeek, Lennik en Halle uit de posten van Edingen en Tubeke uit aangrenzende Waalse zones."

De brandweer ging het vuur eerst binnen in de woning te lijf. "Maar omdat het dak begon in te storten en er dakpannen op de brandweermannen vielen, werd iedereen naar buiten gehaald en zijn de bluswerken aan de buitenkant voortgezet. Dat gebeurde onder meer via twee ladderwagens. Uiteindelijk was het vuur vervolgens snel onder controle", vertelt Cools. 

De twee bewoners, allebei tachtigers, konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen. Eén van hen was wel zwaar onder de indruk en kreeg ter plaatse medische hulp. Het koppel werd opgevangen bij hun dochter, die naast de getroffen woning woont. 

Meest gelezen