Dierenparken Houthalen-Helchteren krijgen wolfwerende omheiningen

In Houthalen-Helchteren zullen alle dierenparken uitgerust worden met wolfwerende omheiningen. Dat is vanmiddag beslist, tijdens een overleg tussen de gemeente en het Agentschap voor Natuur en Bos. 

Afgelopen weekend werden in het dierenpark van Hengelhoef 15 damherten gedood door wolven. Burgemeester Alain Yzermans (Vooruit) wil nu dat alle parken degelijk omheind worden zodat wolven niet meer aan de dieren kunnen. “Het gaat om het wildpark in Molenheide, da’s een groot domein dat we nu al aan het beschermen zijn. Ook een klein dierenpark in Kelchterhoef en een deel in Hengelhoef dat nog niet is beschermd, komen aan de beurt”, aldus de burgemeester.

Ik denk dat het nodig is dat de gouverneur iedereen op het appel roept

Alain Yzermans, burgemeester Houthalen-Helchteren

Omdat er binnenkort een nieuwe regeling van kracht wordt, zullen ook eigenaars van dierenparken in aanmerking komen voor subsidies. Yzermans vraagt intussen dat de gouverneur de aanpak van de problemen met de wolven gaat coördineren, omdat de wolven zich intussen in de brede regio rond de militaire domeinen begeven. Alain Yzermans: “Er is genoeg overlegd met de burgemeesters op het vlak van preventie. Maar het is duidelijk dat de perimeter groeit van de wolven en dat het dier ook overdag zichtbaar is.”

Meest gelezen