48e editie van Film Fest Gent lokt evenveel bezoekers als voor corona

De 48e editie van het Film Fest Gent lokte zo'n 100.000 bezoekers, ongeveer evenveel als in 2019, pre-corona. "Dat is meer dan verwacht en verhoopt, want we waren toch nog wat zenuwachtig over mogelijke terughoudendheid van het publiek," zegt Marijke Vandebuerie, algemeen directeur van Film Fest Gent. 

De voorbije twee weken werden tijdens de 48ste editie van Film Fest Gent 118 langspeelfilms en 31 kortfilms vertoond aan het publiek. Daarbij kwam ook een recordaantal filmmakers met hun cast & crew hun werk persoonlijk voorstellen. En dat leverde een recordaantal aan (inter)nationale gasten op:  Van Belgisch talent als Teodora Ana Mihai en Laura Wandel tot internationaal gerenommeerde filmauteurs onder wie Leos Carax, Pablo Larraín en Grand Prix-winnaar Gaspar Noé.

Vanaf dag één bleek dat er grote honger was naar een intense cinemabeleving
Marijke Vandebuerie, algemeen directeur Film Fest Gent.

“Het festival had zich voorbereid op een terughoudend publiek, maar vanaf dag één bleek dat er grote honger was naar de intense cinemabeleving die we als festival kunnen bieden,” zegt Marijke Vandebuerie, algemeen directeur van Film Fest Gent.

Film Fest Gent 2021 mocht evenveel bezoekers - en meer unieke ticketkopers - verwelkomen als in 2019, pre-corona. Dat is meer dan verwacht en verhoopt, want de nasleep van de pandemie had als gevolg dat er nog steeds minder privé- en B2B-voorstellingen waren dan tijdens een volledig normale editie.

De volgende editie van Film Fest Gent, de 49e, zal plaatsvinden van 11 tot en met 22 oktober. 

Meest gelezen