Caspar Huurdeman

Geen jeugdvoetbal in Wommelgem door corona: "Matchen van kinderen zijn verboden, maar kantine mag openblijven"

Voetbalclub Ternesse VV uit Wommelgem is teleurgesteld dat kinderen jonger dan twaalf een week lang niet mogen trainen of voetballen. De maatregel is opgelegd door burgemeester Frank Gys (N-VA) na een corona-uitbraak in verschillende lagere scholen. Ook andere hobby's voor kinderen binnen én buiten zijn verboden in Wommelgem.

"Met pijn in het hart schorsen we alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de twaalf jaar. Zowel binnen als buiten", vertelt burgemeester Frank Gys aan Radio 2 Antwerpen. "De artsen van onze eerstelijnszone schrokken zo erg van de hoge besmettingsgraad na de coronatesten. Ze hebben me met klem gevraagd om kinderen van verschillende scholen en groepen niet langer te mengen. Vandaar mijn beslissing. We grijpen nu in en hopen op een normale herfstvakantie."

Geen jeugdvoetbal, scouts of academie

Tot en met zondag dus geen muziekschool, tekenacademie, scouts, chiro of sport voor de Wommelgemse kinderen. "Dat is erg jammer maar we moeten ons daarbij neerleggen", reageert Patrick Van Coppenolle, secretaris van voetbalclub Ternesse VV. "We hebben zo'n 140 kinderen die hun hobby nu niet kunnen uitvoeren. Ze kunnen op Wommelgems grondgebied niet meer trainen en geen wedstrijden spelen. Zal het dan nog wel mogen op verplaatsing?", vraagt hij zich af. "We wachten intussen nog op officiële communicatie vanuit de gemeente zodat we onze leden deftig kunnen briefen."

In de kantine mogen ze nog wel afspreken, maar buiten voetballen mag niet meer

Patrick Van Coppenolle, voetbalclub Ternesse

De wedstrijden voor jongeren boven de twaalf jaar en volwassenen kunnen voorlopig wel gewoon doorgaan in Wommelgem. "Onze kantine blijft dus geopend. Wat als ouders komen kijken met kinderen jonger dan twaalf? We kunnen hen de toegang tot de kantine toch niet ontzeggen? In de kantine afspreken mag wel, maar buiten voetballen niet. Het zou beter andersom zijn", besluit Van Coppenolle op Radio 2 Antwerpen. 

Meest gelezen