Ouders van leerlingen gesloten school in Vichte bezorgd: "Zoon krijgt 3 uur onlineles per dag, rest zit hij voor tv"

In Vichte zijn enkele ouders radeloos, omdat ze geen opvang hebben voor hun kinderen die thuis moeten blijven. Alle kinderen van basisschool De Ranke in Vichte zijn niet welkom op hun school, dus ook de leerlingen die negatief getest hebben.

In elke klas zijn vier tot zes leerlingen besmet met corona. Daardoor ging de school vanmorgen dicht. Dat betekent ook dat alle kinderen die negatief testten, niet meer naar school kunnen. Annelore Verhelst heeft een zoon in het vijfde leerjaar. Zij en haar man zijn zelfstandig en kunnen niet thuisblijven bij hun zoon. Hij krijgt drie uur online les per dag en voor de rest zit hij op zijn tablet en voor de televisie, tot grote frustratie van mama Annelore Verhelst: “Ik heb het er heel moeilijk mee dat een basisnoodzaak als onderwijs aan banden wordt gelegd. Terwijl feestjes en sportevenementen wel allemaal kunnen doorgaan, zelfs met heel veel mensen samen en zonder mondmasker. We kunnen ook weer zonder veel beperkingen de wereld rondreizen. Maar naar school gaan mag niet meer. En we zijn nog maar het begin van de herfst... Dus wat zal de winter nog brengen? Ik heb echt schrik dat het niet bij deze ene week zal blijven, maar dat de scholen ook de komende maanden regelmatig dicht zullen moeten, als de regels niet aangepast worden.”

Ook de zevenjarige dochter van Ludovic Ducoulombier is niet besmet, maar mag niet naar school. Het is een probleem voor Ludovic om opvang voor zijn dochter te voorzien: “Ik ben leidinggevende in een metaalbedrijf. Thuiswerk is geen optie, maar ik heb kunnen wisselen met een collega. Ik heb daardoor nu wel de nachtdienst. Ik zal amper twee uur kunnen slapen, want om 8.30 uur start de eerste online les. Een kind van zeven kan je dat niet alleen laten doen. Mijn vrouw heeft net een nieuwe job, dus zien we het ook niet zitten om een uitzondering te vragen. Vandaag is dat nog geen probleem en morgen zal dat ook nog lukken, maar we zullen wel zien wat het geeft op het einde van de week”, zucht Ducoulombier.

De directrice van de school in Vichte stuurde afgelopen weekend een brief naar de ministers van ons land, om te vragen de scholen niet zo snel te sluiten. Er is geen noodopvang voorzien op school, want ook dat is niet toegelaten. 

Meest gelezen